Ce materiale folosim la perdele si draperii?

Niciodata nu trebuie sa subestimam efectul perdelelor si al draperiilor intr-o incapere. Ele dau un aspect proaspat si ingrijit al casei si au avantajul de a masca imperfectiunile de constructie si mai ales produsele care nu le dorim la vedere.

Dincolo de preocuparea pentru designul incaperii trebuie sa luam in considerare si aspectul practic al draperiilor si perdelelor. Culoarea si materialul perdelelor trebuie sa lase lumina naturala sa patrunda in incapere. Cu cat sunt mai fluide si mai transparente, cu atat camera va parea mai calda.

Ca material ar trebui sa optam pentru texturi de buna calitate, materiale groase, cum ar fi amestecuri de pânză sau jacquard țesute, catifea sau tafta. Materialele ieftine se deterioreaza in timp, isi pierd din proprietati si devin pale datorita decolorarii luminii solare. Orice incapere devine confortabila atunci cand alegem draperii si perdele luxuriante si le asortam cu un covor moale si pufos.

Bumbacul– este una dintre cele mai cultivate fibre naturale, primele date despre cultivarea acestei plante cu flori ca nişte bulgări de vată apărând în urmă cu 8000 de ani. Bumbacul este o tesatura neelastica si nu provoaca alergii.

Inul -moale si neted este un material racoros, preferat in special vara. Doar ca nu toata lumea apreciaza originalitatea lui – este sifonabil si asa se si poarta.

Draperiile din matase au un aspect stralucitor datorat structurii triunghiulare a firului de matase, care permite luminii sa se refracte in unghiuri diferite, producand culori diferite. Materialul este foarte fin, lucios, se sifoneaza destul de greu insa este sensibil la temperaturi mari si la frecare. Matasea nu este alunecoasa, spre deosebire de alte textile lucioase, are o textura delicata si neteda. Este una dintre cele mai puternice fibre naturale, dar si una dintre cele mai pretioase. Obligatoriu trebuie captusit, pentru ca in timp si de la soare, materialul se va rupe.

In cazul in care aveti o bucatarie de tip open-space, se pot folosi perdele care sa completeze perdeaua din living sau dinning – chiar daca se vor confectiona in mod diferit, este obligatoriu sa existe o legatura intre cele doua camere. Daca bucataria este o zona inchisa, atunci putem folosi orice perdea dorim. In general, in aceasta incapere nu se folosesc materiale scumpe, tocmai pentru riscul mare de murdarie.

Materialele usor de intretinut si rezistente in timp sunt de preferat pentru perdelele de bucatarie, deoarece este un spatiu in care se gateste mult si este mult abur.

Cele din bumbac subtire, cu un model simplu si croite pe dimensiunea ferestrei sunt forma cea mai uzual de utilizare a acestor perdele de bucatarie.

In living – oglinda casei – atmosfera trebuie sa fie placuta, ca doar aici stam pe timpul zilei si aici primim musafirii, perdeaua trebuie sa fie confectionata dintr-un material elegant, adaptat stilului de mobilier si zonei respective, in culori pastelate si cu modele delicate.

O perdea satinata si o draperie din catifea, prinsa cu ciucuri, se potrivesc bine pentru un living spatios, cu mobila masiva in stil clasic si canapele voluminoase.

In dormitor, atmosfera trebuie sa fie relaxanta, cu draperii suficient de opace care sa asigure intimitatea necesara sau chiar blackout, sa ne putem odihni acolo chiar si pe timpul zilei!

In functie de personalitatea fiecaruia, perdelele pot fi colorate sau cu flori, simple si lungi, din voal fin sau din matase (pentru persoanele romantice), retro sau inspirate din natura, in culori aprinse (rosu, turcoaz) pentru a da viata camerei, sau cu dungi si forme diverse pentru persoanele mai indraznete; perdele de matase, in culori mai reci (mov, verde) sau neutre (alb, bej), draperie din catifea, stil elegant si sobru, asortate la un mobilier clasic, pentru persoanele mai in varsta.

Poti opta pentru perdele si draperii lungi, dintr-un voal diafan sau pentru unele inflorate si colorate.

Suntem alaturi de tine cu sfaturi si consiliere gratuita, pentru a reusi sa alegi materialele potrivite incaperilor si personalitatii tale.

Da-ne un mail sau vino in showroom-ul Royal York pentru a alege din zecile de materiale disponibile si impreuna vom crea un spatiu unic, la fel ca tine!

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›