5 lucruri pe care nu le stiai despre decorarea casei, conform noului calendar chinezesc!

Conform zodiacului chinezesc, anul acesta este un an special. Simbolul predominant al anului este porcul, semn bun pentru prosperitate si pentru liniste in familie. Iar culoarea principala a anului, spre deosebire de cea oferita de specialisti, chinezii considera ca este ROSUL.

Rosul poate fi folosit in foarte multe combinatii si aduce o multime de beneficii intr-o casa. Calugarii din vechime spuneau ca rosul este culoarea onoarei. Insa, in acelasi timp este si culoarea optimismului, energiei pozitive, entuziasmului.

Toate aceste stari pot fi aduse in casa ta prin redecorarea spatiului si prin reamenajare. Iar culoarea rosie ar trebui sa fie principalul lucru dupa care va trebui sa te uiti atunci cand alegi, spre exemplu, perdele pentru living sau perdele pentru dormitor.

Referitor la acest simbol al noului an si la culoarea predominanta, chinezii au si cateva traditii specifice. Iar cateva dintre regulile acestor traditii sunt legate tocmai de schimbarea atmosferei din locuinta ta.

Iata 5 obiceiuri pe care le practica traditionalistii chinezi atunci cand incep noul an, lucruri aflate in legatura cu redecorarea si cu designul interior!

  1. Chinezii intra intotdeauna in noul an cu cel putin o piesa noua de mobilier sau cu un accesoriu de interior.

Multi dintre acestia considera ca reinnoirea este semnul curatirii, al purificarii. Ei isi iau aceste piese de mobilier sau accesorii sub forma de talismane purtatoare de noroc. In anul 2019, fiind anul porcului in Zodiac, multi chinezi si-au achizitionat deja statuiete ce infatiseaza simbolul anului, iar pe langa acestea au adunat o multime de alte simboluri aducatoare de noroc pentru traditia lor.

  1. Intotdeauna intr-o familie chinezeasca se va respecta culoarea predominanta a anului – in acest caz ROSUL

Fie ca discutam de vestimentatia de zi cu zi, fie ca discutam despre ornamentele din casa sau despre mobilier, chinezii vor avea cel putin un lucru care sa reprezinte culoarea desemnata ca fiind aducatoare de pace si de noroc in casa lor.

  1. Chinezii redecoreaza mereu si revopsesc intreaga locuinta inainte de Marea Sarbatoare

Odata cu trecerea in noul an, atat in China cat si in Vietnam, Japonia sau in cadrul altor popoare asiatice, majoritatea oamenilor incep o noua viata din punct de vedere spiritual. Asta inseamna ca in noul an sa se treaca cu o noua atitudine, intr-un alt mediu. Chinezii iau foarte in serios acest lucru, de aceea an de an redecoreaza si se pregatesc de marele carnaval al dragonilor, repictand pe vase sau pe obiectele din casa insemne ce considera ei ca ii vor ajuta sa prospere in noul an.

Stim cu totii ca asiaticii au o cultura uriasa a culorilor. Picturile si vopselurile  isi fac loc ca niciodata mai bine in acest obicei. Carnavalul dureaza 3 zile, iar in acest timp toti oamenii petrec timp cu familia si cu cei apropiati, lasand in urma anul trecut, odata cu toate necazurile pricinuite de acesta.

  1. Purificare nu se face doar la nivel de locuinta, ci se pune accent si pe purificarea spirituala

Sufletul este in principal prima locuinta a fiecarui chinez. Oameni de cultura si de traditie, foarte respectuosi cu istoria si cu religia, chinezii sunt de parere ca toata atmosfera colorata si linistitita a anului nou nu trebuie sa se regaseasca doar in casa, ci si in sufletul lor.

Asadar, un adevarat dans al culorilor, al starilor de bine, al zambetelor si al optimismului ii invaluie pe acesti oameni in preajma noului an. Toate aceste stari ii ajuta, spun ei, pentru a trece cu bine in noul an si pentru a nu altera atmosfera generala creata de sarbatoare si de carnaval.

Pozitivismul si optimismul poate fi in stransa legatura si cu noul design interior al casei. Noua camera sau noile decoratiuni de interior te pot face sa te trezesti cu zambetul pe buze zi de zi.

  1. Plantele sunt foarte importante in procesul de trecere in noul an

Imediat dupa ce toata casa a fost reinnoita, redecorata, o planta se planteaza fie in curte fie chiar in interiorul casei. Fiecare casa care doreste sa intre cu bine in noul an va tine acest obicei cu strictete.

Acest obicei este respectat si de catre vietnamezi.  Unele dintre cele mai comune alegeri ale plantelor includ galbenelele, crizantemele si bonsai. In Vietnamul central si de sud hoa mai si kumquats sunt plantele cele mai apreciate. Acestea sunt mereu amplasate in camerele centrale ale casei, cum ar fi livingul si bucataria. In nord, este folosita ca planta o floare de piersici.

In centrul tuturor acestor decoratiuni de acasa se afla si simbolul de vacanta, un copac de bambus, a carui crengute se impodobesc cu tot felul de accesorii, care au ca rol protejarea familiei atunci cand membrii sunt plecati in vacante.

Cate dintre aceste obiceiuri le respecti si tu atunci cand treci in anul nou? Tu redecorezi sau revopsesti casa atunci cand treci intr-un nou an? Te imbraci cu haine noi sau tii cont de anumite culori si simboluri pentru a prospera si a fi mai pozitiv in noul an?  

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›