A inceput curatenia de Paste?

Sfaturi pentru curatarea perdelelor
Perdele au tentinta sa absoarba mirosurile din casa, cum ar fi aromele de la gatit si fumul de tigara, ceea ce le poate face sa nu aiba chiar un miros fresh si chiar sa le decoloreze. Mai mult, retin particule de tesuturi moarte, creand astfel un mediu propice pentru acarieni.

Ceea ce trebuie sa stiti ca regula de baza atunci cand vorbim despre spalarea perdelelor, este ca instrucţiunile de curăţare pentru materialul din care acestea sunt făcute sunt esentiale si trebuiesc intotdeauna respectate!

Materialele care au in compozitie bumbac,  trebuiesc curatate chimic, in caz contrar exista riscul ca acestea sa-si modifica dimensiunile, sa se decoloreze si chiar sa se sifoneze, fara a mai putea reveni la forma initial. La fel si pentru materialele care au in  compozitie  In; acestea sunt extrem de pretentioase, asadar necesita o curatare chimica.

Asadar, nu este indicat sa spalati perdelele in masina de spalat. Insa daca materialul permite si decideti sa spalti perdelele in masina de spalat, alegeti un mod de spălare delicat (cu rotaţii mai puţine), fără centrifugare, la temperaturi de 30-40 grade C, care să nu afecteze materialul.

Va recomandam totusi ca draperiile din catifea, pluş sau alt material mai pretenţios să fie duse la curăţătorie.

In general nu este indicat să speli perdelele (inclusiv perdelele de copii) şi draperiile prea des, în schimb se recomandă curăţarea săptămanală de praf, un pămătuf de şters praful sau chiar cu aspiratorul la putere foarte mică. Daca ai draperii prinse în inel, pe care le foloseşti mai rar, e bine să le scuturi la câteva zile (fără a le demonta de pe galerii) şi să aeriseşti mai apoi încăperea pentru a scapa de praf.

Începe curăţarea perdelelor şi draperiilor de praf, de jos în sus, şi insistă pe zonele cu falduri şi pe extremităţi. Asigură-te că le-ai curăţat şi pe o parte şi pe cealaltă, căci în special faldurile draperiilor sunt locurile propice pentru dezvoltarea acarienilor.

După spalare, care estea cea mai buna modalitate de uscare?
Nu fiti tentati  sa puneti perdelele in uscatorul de rufe. Miscarea de rotatie poate provoca cute incapatanate, pe care masina de calcat nu le va putea scoate. Cel mai bun mod de a usca perdelele este sa le agatati afara, departe de lumina directa a soarelui pentru a evita albirea si intr-un loc aerisit, daca este posibil. Lasand perdelele sa se usuce natural si in pozitie intinsa, permite cutelor sa isi revina iar un fier de calcat rapid dupa le va face sa arate ca noi.

Truc: pe zonele mai sifonate, insista cu calcatul folosindu-te de o batista udata cu un pic de apa calduta. Mai stiti si alte trucuri?

Iar daca nu stiti nici cum trebuiesc spalate/curatate si nici nu aveti timp pentru a afla toate detallile, va ajutam noi.

Ai dat startul curateniei de Paste? Lasa-ne noua sarcina de a-ti curata perdelele, draperiile, storurile, sau chiar cuverturile. Venim si iti luam produsele  de acasa, le curatam si ti le remontam!

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›