Camera copilului – schimbam uniforma?

Schimbam hainele de vara cu cele de Scoala! Rechizite noi. De ce nu si perdele noi pentru camera copilului? Sunt insa cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand amenajam sau schimbam camera copiilor.

Amenajarea camerei copiilor este o etapa importanta in orice familie. Alegerea perdelelor pentru camera copiilor face si ea parte dintr-un proces in care fiecare detaliu are o importanta cruciala. Amenajare potrivita varstei si luminozitatea sunt extrem de importante pentru camera copiilor, deoarece este locul unde acestia cresc si se dezvolta, unde se joaca sau unde isi fac temele. Cu alte cuvinte, mediul si lumina sunt importrante pentru fiecare activitate pe care o desfasoara cei mici.

Mai mult, psihologii recomanda ca pentru o dezvoltare armonioasa a copilului sa alegem perdele luminoase, in culori vesele. Culorile vii ale perdelelor vor aduce un plus de jovialitate camerei celor mici, creeand o atmosfera vesela.

Cand alegem perdelele pentru copii trebuie sa avem in vedere pe de o parte cum se integreaza acestea in atmosfera camerei, dar si functionalitatea lor. Ele sunt decorative, dar in acelasi timp au rolul de a pastra camera intunecata pentru acele momente din zi, cand copilul doarme.

Dar despre siguranta? In ceea ce priveste siguranta copilului in raport cu lungimea perdelelor, trebuie sa avem in vedere faptul ca de cele mai multe ori copiii incearca sa se urce pe ele sau sa traga de ele. De accea este bine sa verificam din timp cat de rezistenta este galeria si care sunt riscurile sa cada ceva in cazul in care copilul ar apuca de perdea sau de vreun capat al acesteia.

O alta varianta pentru acoperirea ferestrelor este aceea a draperiilor. Ele vor opri mult mai eficient lumina, insa acestea sunt mai riscante in camera copiilor din cauza lungimii lor si de cele mai multe ori a cordoanelor care se folosesc pentru a fi manevrate. Puteti opta insa pentru storuri cu motive florale sau geometrice. Sunt ideale!

Copilul are nevoie asadar sa creasca intr-un cadru armonios care sa vina in completarea afectiunii si dragostei pe care o primeste de la parinti. Si pentru ca incepe scoala, haideti sa le asiguram camere primitoare, in care sa le faca placere sa-si faca temele.

Fiecare colt al incaperii poate deveni un semn al vivacitatii si optimismului, iar perdelele si draperiile Royal York sunt cele care va pot ajuta sa transformati camera copiilor. Ea reprezinta universul lor in miniatura, locul de care isi leaga reprezentarile, visele, fanteziile.

A sunat clopotelul. Bafta, copii!

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›