Cum folosesti perdelele, jaluzelele si draperiile pentru a combate caldura?

Aerul conditionat este o solutie fericita pe timpul verii, dar folositi-l non-stop in timpul unui val de caldura si nu va fi prea placut cand va ajunge factura de utilitati. Din fericire, utilizarea inteligenta a jaluzelelor, perdelelor si a altor solutii pentru fereste poate ajuta la mentinerea unui aer mai rece in casa. Cel putin o buna perioada de timp.

In zilele de vara, tineti perdele trase, mai ales la ferestrele care au lumina directa a soarelui. Abilitatea perdelelor si draperiilor de a reduce acumularea de caldura depinde de tipul de tesatura (tesatura inchisa sau deschisa) si de culoare. Studiile arata ca draperiile mai putin colorate cu suporturi deschise la culoare pot reduce acumularea de caldura cu 33%. Impresionant, nu-i asa?

Atunci cand sunt instalate corect, jaluzelele sunt unul dintre cele mai simple si mai eficiente moduri de a economisi energie, dar au nevoie sa fie trase toata ziua, in locurile in care va petreceti majoritatea timpului – precum biroul.

Nu toate jaluzelele sunt la fel. Jaluzelele din panza uni sau in forma de rulou acopera in totalitate fereastra. Pentru a reduce acumularea de caldura solara, optati pentru jaluzele de culoare deschisa, care va ofera cel mai bun control asupra blocarii luminii soarelui. Jaluzelele de culoare deschisa reflecta mai degraba decat absorb caldura.

In timpul zilei, tineti jaluzelele trase, mai ales pe ferestrele de la est si vest. Seara si dimineata devreme, ferestrele trebuiesc deschise in cazul in care temperatura si umiditatea sunt mai mici.

Una din cele mai placute solutii pentru noi toti sunt insa terasele – atunci cand termometrele arata multe grade cu plus, iar aerul devine irespirabil, ne gasim refugiul in spatiile amenajate in aer liber. Oricat ar fi terasa de mica, o perdea de terasa lasa impresia unui baldachin, astfel incat transpunerea noastra intr-un scenariu de vacanta este una naturala. Si cine n-ar vrea sa pastreze starea de vacanta cat mai mult?!

Putem spune cu siguranta ca perdelele si draperiile sunt cameleonice. Ele ajuta mult la blocarea luminii, caldurii si frigului. Sunt, de asemenea, extrem de decorative si adauga personalitate oricarei camere.

Atunci cand alegeti perdele si draperii pentru locuinta dumneavoastra, ganditi-va ca este o investitie nu doar in decor ci si in confortul casei!

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›