Cum imbinam utilul cu design-ul cand alegem corpurile de iluminat?

Solutiile de iluminat nu se mai rezuma de mult timp doar la partea practica ci mai mult, ele completeaza stiluri, creeaza si personalizeaza ambiente, imbunatatesc aspecte, ofera o oarecare dispozitie, creeaza o atmosfera, pun in valoare culori si texturi, de aceea gasirea unor corpuri de iluminat potrivite este o actiune la fel de importanta ca si alegerea pieselor de mobilier pentru o incapere.

aplica

Camerele dumneavoastra vor capata o alta atmosfera, atunci cand alegeti corpuri de iluminat interior potrivite stilului propriu. Corpurile de iluminat sunt o alegere inspirata care poate sa contribuie decisiv la crearea unei imagini unice din punct de vedere al design-ului interior al unei încaperi.

Daca ai impresia ca atmosfera intr-o incapere este prea serioasa si monotona, o poti “sparge” cu o aplica interesanta, colorata sau complexa.

Cum imbinam utilul cu design-ul cand alegem corpurile de iluminat? Simplu – ganditi-va cum aveti camera decorata. Este amenajata in stil vintage, retro, clasic, modern, minimalist, este foarte colorata? Atunci alegeti un corp de iluminat care sa nu faca nota discordanta cu stilul decorativ.

suspensie-pendul

Alt aspect care trebuie avut in vedere este inaltimea camerei. Aveti un tavan jos sau inalt? Este extrem de important pentru ca daca tavanul este deja jos, chiar daca va plac suspensiile mai bine renuntati la ideea de a le alege.

Fiecare încapere e diferita: lumina puternica si direcționata pentru bucatarie, lumina pentru citit în living sau dormitor si lumina calda pentru atunci cand ne uitam la TV.

Pentru living, specialistii nostri recomanda alegerea unor becuri cu lumina rece, asemanatoare luminii naturale, adica cu un procentaj mai mare de albastru. Dar este bine sa alegeti orice lumina se potriveste personalitatii dumneavoastra si aspectului general al camerei.

candelabru

Tip: inainte de a alege modelul de lustra, trebuie sa va ganditi la dimensiuni. Atat la dimensiunea lustrei pe care o doriti pentru living, ci si la dimensiunea livingului. Nu poti aseza intr-un living mic o lustra mare. Trebuie sa fim realisti si daca avem un living mic sa alegem un corp de iluminat mai discret iar daca incaperea ne permite putem alege un candelabru cu dimesiuni mai generoase.

Daca in living aspectul este important, in dormitor eficienta si confortul sunt cele care conteaza. Iluminatul corespunzator al dormitoarelor este extrem de important. Sa nu uitam ca în acest spatiu ne relaxam și ne odihnim în fiecare zi. Aveti grija ce fel de corpuri de iluminat va cumparati si cum le folosiți în aceasta încapere. Cele mai importante lucruri ar trebui să fie calitatea și eficiența. Pentru mai multe sfaturi, echipa noastra va sta la dispozitie.

Stiati ca specialistii in Feng-Shui sustin ca nu trebuie sa plasezi niciodata o lustra deasupra patului in care dormi?

Bucataria are nevoie mai mult decat toate celelalte incaperi, de un iluminat functional care sa poata fi modificat in functie de nevoi. Atunci cand lumina este prea slaba sau prea tare, te oboseste.

spot

Pe holuri puteti folosi aplice cu mai multe becuri, ce asigura un iluminat adecvat, sau spoturi care pot pune in valoare tablouri, obiecte, polite etc.

E important sa stim sa cream un echilibru tinand cont de nevoile noastre, de efectele pe care lumina le poate avea asupra sanatatii, sa evitam suprailuminarea dar si lumina prea obscura sau penumbra.

Poti face ca locuinta ta sa straluceasca folosindu-te de elemente ingenioase si transformand simplele corpuri de iluminat in adevarate obiecte de arta.

Corpurile de iluminat decorative moderne sunt proiectate pentru a completa arhitectura unei incaperi, cu linii si forme elegante. Pentru oferta complete si ajutorul specialistilor, va invitam sa navigati in site catre categoriile dorite si sa ne vizitati in cel mai nou showroom din Chiajna Str. 1 Decembrie 1918, nr.21.

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›