Perdele ce costa cat un apartament de lux expuse la cel mai mare festival de Arhitectura si Design Interior la Manila.

Zilele 15, 16 si 17 Februarie 2019 au reprezentat o adevarata sarbatoare in acest an pentru Fort Santiago, Manila. Cel mai mare festival de arhitectura si design interior a fost gazduit de filipinezi in aceste trei zile, la luxosul hotel Sofitel Philippine Plaza.

Festivalul anual de arhitectura si design interior a reunit in acest an specialisti in arhitectura și design din Filipine si din intreaga regiune  Asiei de Sud-Est. Practicantii au reusit sa isi prezinte in cele 3 zile lucrarile si sa captiveze vizitatorii targului cu adevarate opere de arta.

Printre cele mai atractive produse expuse an de an la festival se pot numara si accesoriile interioare excentrice: perdelele cu fir de aur preferate de catre clasa nobililor din Asia, decoratiunile traditionale asiatice, pline de istorie sau elementele de decor interior din cele mai inedite materiale.  

Una dintre cele mai scumpe perdele vandute vreodata – cat au costat perdelele unui apartament de protocol al unui politician american?

In urma cu peste un deceniu, unuia dintre politicienii celebri ai anilor ’90 i-a fost facut un cadou pentru apartamentul sau de protocol din New York, care purta amprenta unor participanti la un astfel de festival: un set de perdele personalizate.

Perdelele erau realizate 100% din polyester ignifug, tratat special pentru a nu-si pierde culoarea la expunerea la soare și pentru a rezista in timp cu acelasi design si aceeasi culoare imbatabila.

Setul de perdele a costat nu mai putin de 75.000 de dolari americani. Daca raportam cursul oficial al anilor ’90 cu actualul curs valutar, aceasta suma ar echivala cu peste 350.000 de dolari americani. Asadar, iata ca pretul acestei perdele ar putea depasi cu usurinta chiar si pretul unui apartament de lux din Romania.

Principalele sectiuni de produse expuse la festival – ce anume se vinde in cadrul acestor targuri, ce spun pecialistii?  

In cadrul evenimentelor de acest tip, vanzarea nu este un scop in sine, foarte multi specialisti fiind prezenti la targ pentru a-si promova serviciile, pentru a-si prezenta portofoliul, dar nu neaparat pentru a vinde produsele.

Totusi, la targ se vor putea cumpara o multime de decoratiuni de interior, vor fi prezentate si tipuri de mobilier personalizat si vor fi standuri care vor prezenta inclusiv materiale de constructii si mostre pentru tot felul de materiale pentru design interior si decoratii.

Tema acestui an: durabilitatea si eficienta in design si arhitectura si pastrarea culturii arhitecturale.  

In acest an specialistii vor tine prezentari despre durabilitatea si eficienta in arhitectura si design, aspecte care ar trebuie sa se imbine cu pastrarea culturii si vechilor trenduri in designul interior, a clasicelor stiluri arhitecturale.

In ceea ce priveste trenurile de design si proiectare sau arhitectura, vor exista o multime de arhitecti si de practicanti care vor discuta pe marginea acestor subiecte, alegand trendurile anului 2019, produsele care vor fi la moda sau solutiile care vor miza pe eficientizare si optimizare in domeniu.

Acest festival este realizat anual pentru a spori gradul de constientizare cu privire la relevanța arhitecturii si designului in pastrarea culturii. Ca orientare generala, festivalul se va concentra in acest an pe amintirea rolului arhitectilor in dezvoltarea de solutii durabile si eficiente, dar in acelasi timp atractive pentru designul interior si pentru arhitectura.

Festivalul gazduieste anual peste 2000 de participanti, din peste 25 de tari, adunand  zeci de specialisti si peste 7000 de vizitatori zilnici. Anul acesta insa, organizatorii asteapta un cumul de peste 30.000 de vizitatori in cele 3 zile, oameni interesati de design interior, de decoratiuni si produse pentru reamenajarea casei. Anual se aduna din ce in ce mai multi interesati, iar anul acesta se asteapta ca festivalul sa devina cel mai mare eveniment de specialitate din domeniu.

Mai multe tendinte in design interior si in decorarea spatiilor, dar si produse care v-ar putea ajuta sa va reamenajati spatiul intr-un mod inteligent puteti gasi aici si aici.

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›