Perdele de bucatarie – o bucurie sau o grija in plus?

Care este cel mai aglomerat loc din casa? Evident, bucataria. Aici se gateste, mananca si se bea cafeaua in fiecare dimineata. Uneori bucataria este singurul loc din casa unde ne mai permitem sa fumam.

Dar să nu uităm că acolo unde ne petrecem mult timp, se cere și o curatenie pe măsură. De aceea venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva sfaturi utile pentru curatarea acestora.

#Royal York recomanda pentru bucatarie, perdelele din materiale rezistente si usor de intretinut precum inul, bumbacul, materiale sintetice, panza subtire sau tull.

Acestea trebuiesc spalate mai des datorita aburului de la gatit sau fumului de la tigara.

Acum haideti sa vedem cum le curatam!

In primul rand trebuie să ţineti cont de instrucţiunile de curăţare pentru materialul din care perdelele sunt facute. Ar trebui sa fie o eticheta cu modul de intretinere pentru fiecare produs in parte.

Daca sunt accesorizate cu volanase, snurulete, panglicute, lezarde, ciucurasi, etc, le spalam de preferat la mana.

Înainte de spălare, înlăturaţi de pe perdele acele, inelele, agrafele sau anourile metalice.
Mare atenţie la uscare – NU va recomandam sa le intindeti ude, pe locul lor, fara a fi in prealabil calcate, decat cu exceptia celor care au specificat pe eticheta “nu se calca”.

PERDELE DIN IN
Recomandam spalarea manuala, sau la masina la un program fara stoarcere (manuala), cu temperaturi de maxim 30 gr.
Evitati detergenții agresivi și produsele cu clor, care îngălbenesc în timp fibrele de in si le pot arde. Când spalati de mână perdelele de in, nu le stoarceti puternic, ci lasati-le pe o suprafață plată, ca să se scurgă apa natural. Calcati-le când sunt încă umede. Inul se sifoneaza foarte usor. Acesta este farmecul lui.

PERDELE DIN BUMBAC
Se pot spala atat manual cat si la mașină, cu conditia ca programul sa fie setat la temperaturi ce nu depășesc 30 gr. Puteti folosi orice tip de detergent, dar cu prioritate cel fara clor.

PERDELE DIN MATERIAL SINTETIC
Toate perdelele din material sintetic pot fi spălate si calcate la temperaturi reduse, unele chiar fara abur, pentru a nu se pata. Sunt cele mai utilizate datorita mitului ca sinteticul se intretine usor. Dar sinteticul va ramane sintetic.

PERDELE DIN TULL
Spalati-le prin cufundare rapidă, fără a le freca, într-o baie cu apă călduță, în care ati dizolvat puțin detergent. Clătiti fără stoarce, uscati-le pe o suprafață plată pentru a nu se intinde.

Daca insa nu ati timp pentru curatarea perdelelor, #RoyalYork va poate ajuta in acest sens. Ne putem deplasa pentru a le demonta, le vom curata si le vom remonta negresit in cel mai scurt timp.

Descoperiti colectia primvarerii JOY in showroom-urile Royal York. Ne bucuram impreuna de sosirea primaverii cu o oferta speciala si multe surprize.

Iti place sa ai o casa frumoasa, ingrijita, iti place sa aduci mereu ceva proaspat, ceva nou? Iti plac produsele noastre, si de ce nu, reducerile noastre? Aboneaza-te la newsletter, si vei primi chiar in casuta ta de mail noutati despre cum sa iti ingrijesti si infrumusetezi casa, dar si promotii si oferte speciale.

Tel + WApp + FB Mess + Email
Email ›
FB Mess ›
Telefon ›